KO SI TI KAD TE NIKO NE VIDI - Bil Hajbels

Izdavač: SG-Vili, Beograd
Godina izdanja: 2009.
Povez: Broširan
Broj strana: 104
Stanje: Nekorišćeno

Cena: 250 dinara
PRODATO!!!


Tekst sa zadnje korice:
Karakter nije ono što smo učinili, nije uspeh ili dostignuće, to nije slika koju drugi imaju o nama. Karakter je ono što jesmo kada nas niko ne posmatra.

Pred nama je knjiga koja nas iskreno, ozbiljno, ali i duhovito poziva da se suočimo sa suštinom svog bića. Kroz prisan i otvoren pristup čitaocima, pisac Bil Hajbels ponire u suštinsko značenje vrlina koje obeležavaju zrelost i snagu čovekovog karaktera, poput hrabrosti, discipline, istrajnosti, vernosti viziji. Time on ukazuje na temeljne činioce duševnogi duhovnog zdravlja čoveka.

Posebna je vrednost ove knjige u tome što ljubav, kao temeljnu vrlinu karaktera, sagledava celovito, iz psihološkog, društvenog i teološkog ugla: autor raskrinkava plitku sentimentalnu i impresionističku definiciju ljubavi, svojstvenu savremenoj konzumentskoj kulturi, i poziva nas da otkrijemo ljubav koja je je nežna kada saoseća, principijelna kada se bori za voljenu osobu i za istinu u međusobnim odnosima, požrtvovna jer voli da daje, radikalna kada odbija da prestane i odustane bez obzira na cenu.

U vremenu kada sveopšta beskarakternost razara pojedince, porodice i čitavo društvo, izgradnja postojanog i zrelog karaktera postaje uslov opstanka.

Sadržaj:
1. KARAKTER - Kako sačuvati ugrožene osobine?
2. HRABROST - Savladavanje parališućih strahova
3. DISCIPLINA - Postizanje uspeha odlaganjem uživanja
4. VIZIJA - Gledanje iza očiglednog
5. ISTRAJNOST - Prevazilaženje tačaka odustajanja
6. NEŽNA LJUBAV - Hodati u tuđim cipelama
7. PRINCIPIJELNA LJUBAV - Insistiranje na istini u međuljudskim odnosima
8. POŽRTVOVANA LJUBAV - Istrajnost u davanju
9. RADIKALNA LJUBAV - Prekid neprijateljstva
10. KARAKTER Isusa Hrista