NATPRIRODNJAK - Oin Kolfer


Izdavač: Laguna, Beograd
Godina izdanja:
Povez: Broširan
Broj strana: 214
Format: 13x20 cm
Stanje: Novo

PRODATO!!!


O knjizi

"Moraćemo da mu malo razdrmamo srce."
Stefan uperi cev u Kosmove grudi.
"Jesi li siguran?"
"Nisam", reče on i opali.

Četrnaestogodišnji Kosmo Hil čezne da pobegne iz Klarise Frejn, instituta za dečake bez roditeljskog staranja. Kada se bude ukazala prilika, on će je zgrabiti, ali sve se sudbonosno sunovraćuje nizbrdo. Kosmo oseća da mu životna snaga ističe, da ju je isisao čudnovati plavi parazit - sve dok družina dovitljive dece ne upadne na scenu, ubije parazita i spase Kosma.

Oni su Natprirodnjaci, i Kosmov život sa ovom neizvesnom "porodicom" upravo počinje…

U novom hit-romanu kao da su se susreli Matriks i Isterivači duhova. Pravi užitak za sve ljubitelje Oina Kolfera. 

O piscu

Rođen je 1965. godine u Veksfordu u Irskoj. Bio je učitelj u osnovnoj školi i radio je u Saudi Arabiji, Tunisu, Italiji i Irskoj.

Njegov prvi roman, Beni i Omar, objavljen je 1998. godine i preko noći je postao bestseler. Kritika ga je oduševljeno prihvatila, a prava su rasprodata širom sveta. Njegov drugi roman, Beni i Bejb, bio je na prvom mestu top-lista u Irskoj, zbacivši s vrha čuvenog Harija Potera.

Kada je napisao Artemisa Faula među izdavačima je nastao pravi rat za otkup prava. Miramaks je ponudio 700.000 funti za filmska prava, što je najveća suma ikad koju je jedan nepoznati autor dobio.

Oin se bavi i pozorištem. Napisao je scenario za nekoliko predstava koje se izvode širom Irske. Živi u Veksfordu sa porodicom.